Uw website laten bouwen

Gebruikt u een CMS systeem, dan is het in elkaar zetten van een nieuwe website niet uiterst lastig. Via de beheeromgeving van het CMS systeem past u uw eigen website eenvoudig aan. Een CMS systeem dat in PHP is gebouwd is te vinden door de link in het artikel Een website laten maken te volgen. Let op dat u wel een database kunt aanmaken met uw webhosting pakket. Het CMS systeem zal niet zelden proberen om gegevens op te slaan in een database. Het kan zijn dat u nog op zoek bent naar webhosting voor uw website. Dan is het een goed idee om webhosting te kiezen waarbij dat geen probleem is.

Begint u net een bedrijf? Uw bedrijf zal een website nodig hebben. En hoe kunt u nu een betaalbare website laten maken? De zakelijke website betaalbaar maken dat kan met bijvoorbeeld een website builder. Een simpele website maken is vaak wel te doen. Betalen is meestal nodig in het geval dat u bijvoorbeeld iets wilt verkopen met behulp van uw website. Een uitstekend alternatief is het CMS systeem.

Een eigen HTML tteemplate laden in het CMS systeem is vaak mogelijk. Die kunt u door een webdesigner laten ontwikkelen. U bent echter niet verplicht om dat te doen. U kunt daarbij een met het CMS systeem geleverd thema uitkiezen voor uw nieuwe website. Het kan zijn dat u nog van thema kunt wijzigen na het aanmaken van enkele pagina’s. Onthoud echter wel dat het relevant is om van te voren al een idee te hebben van hoe uw website eruit moet zien. Later naar een eigen HTML template omschakelen kan gaandeweg lastiger worden. Vaak maakt men de meegeleverde thema’s zo dat u simpel kunt omschakelen tussen die thema’s onderling.

Vanuit het beheerpaneel past u zeer makkelijk uw website aan. Het is zo in elkaar gezet dat u niet veel over de achterliggende techniek hoeft te weten. In veel gevallen zit er een apart script voor de installatie bij het CMS systeem. Het installatie script creëert bijvoorbeeld de database tabellen die nodig zijn voor het CMS systeem. Een gebruikersaccount waarmee u de website kunt beheren wordt er tevens door het script aangemaakt. Tijdens de installatie mag u dikwijls zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord kiezen.