Uw eigen webshop starten

Met een online webwinkel kunt u uw producten online aan de man brengen. Er kan daarbij via een betaalkoppeling op verschillende manieren door uw klanten worden betaald. Zodra er een bestelling binnenkomt ontvangt u een e-mail. Aan de hand van de informatie in deze e-mail kunt u de bestelde producten opsturen naar de klant. Wilt u het script op een eigen hostingpakket draaien, dan is dit uw kans. De bestanden kunt u middels FTP plaatsen op een eigen hostingpakket. Het bezoeken van de website met uw browser zorgt er vervolgens voor dat er een script voor de installatie wordt gestart. De benodigde zaken voor het functioneren van uw webwinkel script kunnen zo worden ingesteld.

Het gebruik van een PHP script is daarbij wel nodig. Meer informatie voor een script om een eigen webwinkel te runnen, is te vinden op de website Uw eigen webshop beginnen. U kunt de voorraad heel gemakkelijk beheren met behulp van de beheeromgeving van het PHP script. U kunt de bestanden van het script via een FTP programma plaatsen op een hostingpakket. Via de beheeromgeving van het script kunt u de website volledig aanpassen. De beheeromgeving geeft u de mogelijkheid om foto’s van de door u aangeboden producten op de website te plaatsen.

Per product kunt u vanzelfsprekend alle relevante kenmerken invoeren. Ook kunt u de kleuren van uw website naar uw eigen smaak aanpassen via de beheerschermen. Verder kunt u banners op de website plaatsen als u dat wilt. Dit gaat heel makkelijk via de beheerschermen. Wilt u de meta gegevens voor de zoekmachines invoeren, dan kan dat via de beheerschermen ook heel makkelijk. Verder kan het PHP script draaien op uw eigen hostingpakket. Via een FTP client zet u de bestanden op het hostingpakket. De installatie wordt geactiveerd tijdens uw eerste bezoek met uw browser. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.