Startpaginabeheer

Het kan zijn dat u op de website van iemand anders al een startpagina heeft. En is het beginnen van een eigen startpagina website iets dat u wel ziet zitten. Deze mogelijkheid is mogelijk. Ook voor mensen zonder kennis van websites maken is dit mogelijk. Wat u nodig heeft is een PHP script dat u daarbij ondersteunt. Via het artikel Eigen startpagina maken kunt u het ook lezen. Een startpagina script is doorgaans in PHP gebouwd. Voor een paar tientjes heeft u al zo een handig startpagina script. Met behulp van een speciaal beheeromgeving op uw website past u de site eenvoudig aan.

Het is zo in te stellen dat anderen ook een dochterpagina kunnen aanmaken. De optie voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Staat gebruikersregistratie aan dan kan de bezoeker via een formulier zich aanmelden. Via een eigen account kan een gebruiker inloggen en zijn startpagina’s wijzigen.

Verder is de optie om een betaalde link toe te voegen er. De link wordt meteen na de betaling geplaatst. Zelf hoeft men dan geen dochterpagina meer te bouwen. Of men de link toevoegt aan een reguliere startpagina of aan de voorpagina, mag men zelf kiezen. Hiervoor kan men afzonderlijk de prijs instellen. Een uitstekende keuze in het geval dat u alleen een link wilt en geen tijd heeft voor een nieuwe startpagina maken.

Het plaatsen van ander soort componenten op uw dochterpagina kan ook. Het tonen van de weersverwachting op uw startpagina is daar een voorbeeld van. Daarnaast kunt u makkelijk de kleuren van iedere individuele startpagina wijzigen. Naast een lijst van links kunt u zo ook andere informatie weergeven. Bij het aanmaken van een startpagina kan een subdomein worden gekozen. Een individuele startpagina is bereikbaar via dat subdomein. Alle dochterpagina’s worden in een lijst opgenomen. Zodat de zoekmachines de dochterpagina’s zullen vinden en indexeren.