Start een eigen webwinkel

U kunt een online webshop inzetten om uw eigen producten aan de man te brengen. Een webwinkel kan daarbij verschillende betaalwijzen ondersteunen. Wordt er besteld, dan zult u een e-mail ontvangen. De e-mail bevat de informatie die nodig is om de producten op te sturen. U kunt het script op een eigen hostingpakket draaien als u dat wilt. De bestanden kunt u middels FTP plaatsen op een eigen hostingpakket. Een los installatiescript zal dan worden geactiveerd. De absoluut noodzakelijke dingen die nodig zijn om de webshop te laten draaien, kunt u tijdens de installatie instellen.

U zult dan een stabiel PHP script nodig hebben voor het draaien van de webshop. U kunt meer informatie over een dergelijk PHP script vinden op de pagina Een eigen webshop beginnen. Via een beheerpaneel beheert u heel makkelijk de voorraad. Het script is te installeren op uw webhosting pakket. U kunt via het beheerpaneel makkelijk uw website naar wens inrichten. Zo kunt u producten en afbeeldingen van de producten toevoegen.

Wilt u een uitgebreide beschrijving toevoegen per product, dan kan dat uiteraard. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. Eventueel is er ook een mogelijkheid om banners bovenin en onderin uw website te plaatsen. Relevante informatie voor Google is eveneens in de beheeromgeving in te voeren. Dit is de kans om op uw eigen hostingpakket een betaalbare PHP webshop te beginnen. U kunt de bestanden met een FTP programma op de webserver plaatsen. Bezoekt u vervolgens uw nieuwe website met uw browser, dan wordt een installatiescript gestart. Tijdens de installatie kunt u zaken instellen die nodig zijn om de webshop te laten functioneren.