Start een eigen webshop

Fysieke winkels worden vandaag de dag steeds meer vervangen door een online variant. Een webwinkel neemt de kosten voor de huur van een pand weg. Na elke bestelling wordt u op de hoogte gehouden per e-mail. U gebruikt de informatie in de e-mail om de spullen te versturen.

U zult dan een webwinkel script nodig hebben. Over een dergelijk script zult u op de website Een webshop beginnen meer informatie vinden. Het script is voorzien van een beheerscherm waarmee de voorraad is in te stellen. Via een FTP programma plaatst u het script op een webhosting pakket. De website richt u vrij makkelijk in via de beheerschermen. De beheeromgeving geeft u de mogelijkheid om foto’s van de door u aangeboden producten op de website te plaatsen.

Per product kunt u vanzelfsprekend alle relevante kenmerken invoeren. Ook kunnen de kleuren van uw website met behulp van de beheeromgeving aangepast worden. Eventueel is er ook een mogelijkheid om banners bovenin en onderin uw website te plaatsen. Alle relevante informatie voor de zoekmachines kunt u ook eenvoudig via de beheerschermen instellen. Wilt u het script op een eigen hostingpakket draaien, dan is dit uw kans. U plaatst via FTP de bestanden op de server. Daarna zal een apart installatiescript gestart worden. De absoluut noodzakelijke dingen die nodig zijn om de webshop te laten draaien, kunt u tijdens de installatie instellen.