Portaalsite ontwikkelen tips

Startpagina’s vormen een essentieel onderdeel bij iedere serieuze linkbuilding activiteit. Men maakt daar dan verder gretig gebruik van. Zo veel worden startpagina’s gebruikt dat er Nederlandstalige PHP scripts bestaan waarmee u zelf een startpagina website kunt bouwen. Wilt u daarover meer lezen, dan is de pagina Eigen startpagina maken een prima startpunt. Hoe u een dergelijk script in uw bezit kunt krijgen, leest u op die pagina.

Het startpagina script leent zich goed voor het genereren van online inkomsten. Met behulp van een betaalkoppeling kunt u links verkopen en online betalingen daarvoor ontvangen. De prijs die men voor een backlink moet betalen kunt u zeer makkelijk in het beheeromgeving instellen. Dit en meer is middels het beheergedeelte te regelen.

Wilt u een banner uploaden, dan doet u dat gewoon via uw browser. U kunt bannerruimte verhuren, maar daarnaast een Adsense blok is snel toegevoegd. Het script is zo in elkaar gezet dat iemand met amper technische kennis ermee kan omgaan.

Nuttig zijn startpagina’s tevens wanneer u linkbuilding activiteiten verricht. Een afzonderlijke startpagina zal meestal rondom een bepaald thema zijn opgebouwd. Een dochterpagina krijgt een eigen subdomein toegewezen. Dit subdomein kunt u bij het toevoegen van een startpagina zelf kiezen. Op deze verstandige zijn de startpagina’s rondom een bepaalde zoekterm te bouwen. Per afzonderlijke rubriek op een startpagina kunt u een stuk tekst plaatsen over het betreffende thema.

We brachten u er eerder alvast van op de hoogte. Allerlei extra componenten zijn er naast links toe te voegen aan een startpagina. Zo is het aanmaken van een nieuwsblok een mogelijkheid. Wilt u een poll plaatsen? Met het script kunt u een dergelijke widget behoorlijk eenvoudig op 1 of meer startpagina’s aanmaken. Verstand van programmeren is geenszins noodzakelijk. Zou u een kleur willen veranderen, dan is dat middels het beheergedeelte behoorlijk simpel gedaan.