Makkelijk een nieuwe startpagina site runnen

Wilt u weten hoe u zonder al te veel technische kennis een startpagina website kunt maken? Met de juiste middelen is het ook voor u vrij eenvoudig te doen. Zo is er een handig script waarmee het vrij makkelijk te doen is. Zo een website kan vandaag nog in uw bezit zijn. Een bestaand PHP script zal vaak de functies al bevatten die u nodig heeft. Verder biedt de ontwikkelaar ondersteuning bij het installeren van het PHP script. U kunt het door de ontwikkelaar op uw eigen hostingpakket laten installeren. Zo kunt u direct met het PHP script aan de slag.

Op verschillende manieren kunt u gebruikmaken van het startpagina script. Als u zo een script direct wilt aanschaffen, dan kan dat via de link op Eigen startpagina. U kunt vanuit de aanbieder van het script gemakkelijk ondersteuning krijgen. Op de website is een handleiding van het script te vinden. Het script kan zonder verdere kosten op uw hosting worden geïnstalleerd door de ontwikkelaar. U kunt de hosting ook tegelijkertijd met het script aanschaffen bij de aanbieder.

Plaats eerst de bestanden op het webhostingpakket. De 1e keer dat u uw nieuwe website bezoekt, wordt het installatie script gestart. Daarmee kunt u de belangrijkste gegevens voor uw nieuwe website opgeven. Tevens geeft u de gegevens voor de databaseverbinding op tijdens het uitvoeren van het installatie script. De content van uw startpagina website zal door het PHP script in de database worden opgeslagen.

U kunt het zo instellen dat bezoekers zich kunnen registreren voor het beheer van een eigen startpagina. Het is niet nodig om verschillende folders aan te maken op uw webhosting pakket voor de dochterpagina’s. Een centraal stukje code handelt de bezoeken aan de diverse dochterpagina’s af. De bijbehorende gegevens worden vervolgens vanuit de database ingelezen. Ook het aanbrengen van wijzigingen aan de voorpagina is met het script te doen. Bij het aanmaken van een nieuwe startpagina kan de beheerder kiezen uit hoeveel kolommen deze moet bestaan. Met de muis kunt u rubrieken naar hun gewenste positie slepen.