Maak uw eigen startpagina

Bouwt u een startpagina, dan is de kans groot dat het een Nederlandse startpagina betreft. Dat is logisch, want startpagina’s zijn vooral in Nederland populair. Hoewel u ze met link directories kunt vergelijken, zien ze er anders uit. De dochterpagina’s en de categorieën waren voor het eerst bij de website startpagina.nl te zien.

Men maakt van startpagina’s nog altijd dankbaar gebruik voor het bouwen van backlinks. Er is nog altijd een groot aantal startpagina websites waar u probleemloos uw eigen startpagina samenstelt. Deze websites voor linkbuilding inzetten kost u niets. Zou u zelf graag een startpagina website willen hebben, dan is daarvoor een zogeheten startpaginascript in te zetten. Heeft u naast een startpagina een eigen domein en webruimte, dan heeft u alles voor het kunnen runnen van een startpagina website. U leest hier meer over in het artikel Eigen startpagina maken. U kunt links verkopen met het script, zodat u ook geld ermee kunt verdienen.

Een eigen startpagina samenstellen is voor de gebruikers een fluitje van een cent. Een account registreren kan met behulp van het registratieformulier.. Men kan dit account gebruiken voor het bewerken en aanmaken van startpagina’s. Natuurlijk moet het dan wel om een eigen startpagina gaan. Als websitebeheerder kunt u overigens wel van alle gebruikers de startpagina’s veranderen.

Als eerste zet u de bestanden van het startpagina script op uw webruimte. Dit kan met een FTP programma. Het installatiescript start wanneer u met uw browser naar het adres van uw website navigeert. Het script vraagt u om een aantal belangrijke gegevens. Tijdens de installatie bepaalt u bijvoorbeeld uw inloggegevens. Na de installatie kunt u de startpagina website direct vullen met relevante dochterpagina’s en links. Van de verschillende rubrieken op een startpagina kunt u ook weer afzonderlijk de kleuren instellen.