Je website laten bouwen met CMS pakket

Gebruikt u een website builder en betaalt u daarvoor? Ook dan loopt u tegen beperkingen aan. U kunt niet zomaar iedere functionaliteit toevoegen die u wilt. Wilt u de website bij een ander platform onderbrengen? Dan moet u bij een grote website al snel urenlang kopiëren en plakken.

Een CMS is het andere alternatief. Het aantal mogelijkheden is groter als u van een CMS pakket gebruikmaakt. Voluit geschreven staat CMS voor content management systeem. Een hele mond vol maar eigenlijk houdt het een tool in waarmee het beheer wordt vereenvoudigd. U kunt er op CMS website laten bouwen meer over lezen. U kunt bij een CMS pakket wel functionaliteiten toevoegen. U heeft dus meer mogelijkheden dan bij een website builder. Daarnaast zult u webhosting en een eigen domein moeten hebben. Verwacht qua kosten niet meer dan een paar tientjes per jaar. Een provider zal maximaal 10 euro per jaar rekenen voor een domeinnaam. De kosten voor webruimte zullen enkele tientjes per jaar zijn. Maar indien u uitstekend zoekt zal er ergens reeds een aanbieding zijn waar u het eerste jaar minder dan 10 euro betaalt.

Houd wel in de gaten of het CMS systeem een database gebruikt. Het is zaak dat u een database kunt plaatsen bij uw webhosting. Een database wordt gebruik om de inhoud van uw website in op te slaan. En weer op te halen als een bezoeker uw website bezoekt.

De website aanpassen is een fluitje van een cent. Dat doet u via het beheerpaneel van het CMS systeem. Met uw administrator account kunt u inloggen in het beheerpaneel. Tijdens het installeren van het CMS systeem wordt dit administrator account gecreëerd. Doorgaans is het zo dat u de inloggegevens hiervan zelf mag kiezen. Tevens kunt u een account voor iemand anders aanmaken in het beheergedeelte. Bijvoorbeeld voor een collega die bovendien aan de website werkt.