Een mooie startpagina op touw zetten

Wellicht heeft u op andere websites al eens een startpagina aangemaakt. Het kan zijn dat u bovendien graag een eigen startpagina website wilt runnen. Uiteraard kan dat. Deze optie is er daarbij indien u helemaal geen verstand van websites maken heeft. Met een bijzonder PHP script realiseert u dit eenvoudig. Met behulp van het artikel eigen startpagina samenstellen kunt u het daarnaast lezen. Wat u nodig heeft is een startpagina script. Vaak is zo een startpaginascript niet te duur. Het beheer kunt u met zo een script vanuit een beheergedeelte doen.

U kunt de website zo instellen dat het zelf aanmaken van een startpagina voor bezoekers waarschijnlijk is. U kunt gebruikersregistratie op ieder moment open of dicht zetten. Middels een registratieformulier maakt een bezoeker een account aan. Een gebruiker kan met zijn eigen account heel makkelijk zijn startpagina’s beheren.

Veel mensen die de ontwikkelingen rond SEO volgen, zeggen dat linkpagina’s weinig SEO-waarde hebben. Maar het is misschien om met startpagina’s toch hoog in Google te komen. Plaatst u naast links tevens teksten, dan verhoogt u daarmee de waarde van de startpagina. Voor linkbuilding zijn startpagina’s nog altijd goed in te zetten.

Daarbij kunt u op uw dochterpagina andere componenten naast links plaatsen. Daarbij kunt u een buienradar widget weergeven of het nieuws. Met een knop op uw startpagina kunt u bijvoorbeeld de aandacht trekken naar een bepaalde website. U kunt op deze wijze extra waarde toevoegen aan uw diverse startpagina’s. Bij het aanmaken van een startpagina kan een subdomein worden gekozen. Met dat subdomein is een dochterpagina snel te bereiken. Bezoek snel de link die eerder in dit artikel is genoemd om zelf een startpaginascript aan te schaffen.