Een moderne advertentie site maken

Er kan voor het bouwen van een advertentie website gebruik worden gemaakt van de programmeertaal PHP. Als u er voldoende kennis voor bezit, is zelf iets maken in PHP prima te doen. Het kopen van een kant en klaar advertentie script is een andere mogelijkheid.

Met het kopen van een kant en klaar script bespaart u ontwikkeltijd. U hoeft immers zelf geen tijd meer te besteden aan het bouwen van een script. Het kopen van een reeds bestaand script zal goedkoper zijn dan het opnieuw laten bouwen van een script. Is er sprake van fouten in het script, dan is duidelijk bij welke partij u moet zijn.

Is een kant en klaar script precies wat u zoekt? De pagina Eigen advertentie website runnen bezoeken is dan een slim idee. Als u de links volgt, komt u op de website van de aanbieder van het PHP script. Betaling geschiedt meteen online. Meteen na de betaling is het mogelijk om de bestanden te downloaden. Ook ontvangt u per e-mail de link. U kunt dan op een later tijdstip opnieuw de bestanden van het script downloaden.

Ook kan zo een nieuwe versie worden gedownload. Als de bestanden uitgepakt zijn, plaatst u ze op uw webhosting pakket. Houd er rekening mee dat er ook een database gebruikt zal moeten worden. Het is gebruikelijk dat er voor de nieuw website een afzonderlijke database wordt toegevoegd aan het systeem.

Tijdens de installatie van het script kunt u de belangrijkste gegevens voor de nieuwe advertentie website invoeren. Het 2e scherm geeft u de mogelijkheid om de databaseverbinding in te stellen. U mag in het derde scherm een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen om in te loggen op de beheeromgeving.