Een eigen startpagina op touw zetten

Mogelijk heeft u diverse startpagina’s aangemaakt op de websites van derden. Maar zou u graag zelf een startpagina website willen. Vanzelfsprekend is die mogelijkheid er. Ook als u niet veel van de techniek weet. Wat u nodig heeft is een PHP script dat u daarbij ondersteunt. Via het artikel Startpagina script kunt u het ook lezen. Een dergelijk script is in de programmeertaal PHP gemaakt. Een startpagina script is in de regel betaalbaar. Via de beheeromgeving voegt u links toe aan uw startpagina.

U kunt gebruikersregistratie open zetten, zodat anderen een dochterpagina aan kunnen maken. De mogelijkheid voor bezoekers om zich aan te melden kunt u op elk tijdstip aan en uit zetten. Via een registratieformulier maakt een bezoeker een account aan. Met een eigen account kan vervolgens worden ingelogd en kunnen startpagina’s worden beheerd.

Wilt iemand een betaalde link plaatsen, dan is dat mogelijk. Men betaalt via uw website en de link wordt direct geplaatst. De noodzaak van een nieuwe startpagina maken is er dan niet meer. Men kan kiezen tussen een link toevoegen aan de homepage of aan een gewone dochterpagina. Hiervoor kan men afzonderlijk de prijs instellen. Een uitstekende keuze wanneer u alleen een link wilt en geen tijd heeft voor een nieuwe startpagina maken.

Het is mogelijk om diverse andere componenten toe te voegen aan uw dochterpagina. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld het inlezen en weergeven van het meest recente nieuws. Daarnaast kunt u makkelijk de kleuren van iedere individuele startpagina wijzigen. Op deze manier kunt u uw startpagina nog wat extra waarde geven. Iedere dochterpagina kan worden gekoppeld aan een eigen subdomein. Via dit subdomein kan een bezoeker snel navigeren naar een specifieke dochterpagina. Alle dochterpagina’s worden in een lijst opgenomen. Zodat de zoekmachines de dochterpagina’s zullen vinden en indexeren.