Een eigen startpagina online zetten

Een deel van de CMS pakketten is uitsluitend bedoeld om een bepaald type website te bouwen. Dit is het geval bij een startpagina script. De voornaamste bedoeling van een startpagina script is een eigen startpagina website in elkaar zetten. Wilt u een gewone website maken, dan zal een ander CMS pakket hier meer geschikt voor zijn.

Met het startpagina script is het aanmaken van diverse dochterpagina’s mogelijk. De startpagina’s op uw website krijgen een eigen subdomein. Het script is zo opgezet dat u niet steeds een entry in de nameserver hoeft te maken voor een dergelijk subdomein. Via Eigen startpagina kunt u meer over een startpagina script lezen. Goed om te weten is dat een dergelijk script meestal betaalbaar is. Het samenstellen van een eigen startpagina website is met een startpagina script heel makkelijk. Alle elementen zijn gemakkelijk te wijzigen. Een account kan gemakkelijk met het registratieformulier worden aangemaakt.. Het beheren van de eigen startpagina’s kan nadat men met het eigen account is ingelogd.

Kleuren van iedere individuele pagina kunnen door een beheerder worden aangepast. Ook kan de beheerder de kleuren van de rubrieken wijzigen. Het kleurenschema kan per individuele rubriek ook nog eens worden aangepast. Zo kunt u zorgen dat bepaalde rubrieken meer de aandacht trekken dan anderen.

U kunt met het script geld verdienen. Het is mogelijk om bezoekers een betaalde link te laten aanmelden. De dochterpagina en de rubriek waar de link zichtbaar moet worden, mag de aanmelder zelf kiezen. Online betalingen ontvangen is door een koppeling met een betaalprovider vrij eenvoudig te realiseren. Zodra het startpaginascript ziet dat de betaling gelukt is, dan zal de link automatisch in de gekozen rubriek worden geplaatst. Wordt er een betaalde link toegevoegd, dan ontvangt u ook een e-mail met gegevens over de link. De link is dan al toegevoegd, dus de e-mail is ter informatie.