Een eigen marktplaats maken

Bezoekers kunnen via een formulier reageren op een advertentie. Bezoekers kunnen eventueel een klacht over een adverteerder indienen. Met zo een script is het niet moeilijk om zelf een marktplaats website te beginnen. Een advertentie website kunt u met gebruik van een handig PHP script vrij eenvoudig in elkaar zetten.

Zo kunt u het zo instellen dat er voor de plaatsing van een advertentie in specifieke rubrieken betaald dient te worden. Bij commerciële rubrieken is dit op veel advertenties websites het geval. Bedrijven hebben vaak een budget voor adverteren beschikbaar. U kunt tevens verdienen aan de zogeheten topadvertenties op uw marktplaats website. Adverteerders staan met een topadvertentie bovenaan de lijst van advertenties voor een bepaalde periode. Een script met deze functionaliteiten kunt u aanschaffen via de link die u op Wil je een eigen marktplaats runnen? kunt vinden.

Na een instelbare termijn kan een e-mail naar een adverteerder worden gestuurd met de optie om een advertentie weer omhoog te plaatsen. Zo kunt u ervoor zorgen dat men actief blijft op uw site. Heeft u geen verstand van de techniek? Geen probleem want u zult alsnog met het script een advertentie website kunnen maken. Het alternatief is zelf een script ontwikkelen. Dit kost erg veel tijd.