Een eigen advertentie website bouwen

Voor elk soort site kunt u voor het beheer van specifieke PHP scripts gebruik maken. U kunt bijvoorbeeld met een marktplaats PHP script een eigen advertentie website in elkaar zetten. Een onderdeel van dit PHP script is het control panel. U kunt de kleuren bijvoorbeeld wijzigen via de beheeromgeving. Over een marktplaats CMS is op marktplaats script kopen meer te lezen. U kunt heel makkelijk de bestanden van het script overzetten naar de server. De eerste keer dat u de site bezoekt wordt het installatieprogramma gestart. Wanneer u bezig bent met de installatie, is er de mogelijkheid om de meta gegevens van de website in te vullen. Bijvoorbeeld de gegevens van de database kunt u invullen in de installatieschermen.

Wat fijn aan het advertentie script is, is dat u geen HTML of CSS codes hoeft te typen. Voor het aanpassen van content wordt vaak van een WYSIWYG editor gebruikgemaakt. Heeft u geen kennis van de techniek, dan is een CMS pakket bij uitstek de tool om een professioneel ogende website te maken. Via uw site is het ook mogelijk om een groot scala aan producten van anderen te verkopen. Alles wat daarvoor nodig is, is het inladen van een XML feed met producten. Via een ingelezen feed is het heel makkelijk om geld te verdienen aan de producten van andere partijen.

Voor het doen van het beheer van uw website middels een content management systeem is geen enkele technische kennis nodig. Middels het beheerpaneel zal het doorvoeren van aanpassingen een peuleschil zijn. De diverse elementen waaruit uw website bestaat, hebben een eigen beheerscherm toegewezen. Na enige tijd weet u waar u moet zijn om een bepaalde aanpassing door te voeren.