Een CMS website maken

Bij het maken van een eigen website komen verschillende dingen kijken. Een eigen domein is nodig. Wilt u dat men zich uw domeinnaam kunnen herinneren, dan is het een goed idee om de domeinnaam niet te lang te maken. Men heeft goede ervaringen met een domeinnaam die beschrijven waar de site over gaat. Ook is webruimte nodig. Bij veel partijen kunt u webhosting afnemen. Het is verstandig een pakket aan te schaffen waar u de beschikking over een database krijgt. Want een derde ding wat handig is om te hebben voor uw eigen website, is een CMS systeem. Een CMS systeem zal gegevens vaak opslaan in een database.

Men maakt in veel gevallen gebruik van PHP om een CMS systeem te schrijven. De scripttaal PHP wordt standaard bij de meeste webhosting pakketten ondersteund. Dit zorgt voor tamelijk wat keuzevrijheid. In het artikel cms systeem kunt u meer over een eigen website maken lezen. Als u niet veel kennis van de techniek heeft, is een CMS juist een uitkomst.

Webhosting is tegenwoordig niet heel duur meer. Juist in het begin heeft u niet zo een krachtig pakket nodig. Webhosting betaalt u doorgaans per jaar. In veel gevallen is het pakket op een later moment te upgraden naar een krachtiger pakket. Een uitbreiding kan dan worden aangeschaft op het moment dat dit nodig is. Zowel de registrar als de domeinextensie spelen zijn van invloed op de kosten van de domeinregistratie. Ieder jaar zult u voor de domeinregistratie moeten betalen.

Het is een goed idee om u te oriënteren op de verschillende CMS pakketten. Er bestaan immers CMS pakketten waarmee u bijvoorbeeld alleen een advertentie website kunt maken. U kunt een gratis CMS pakket gebruiken, maar realiseert u zich dat de add-ons vaak geld kosten. Met dit in het achterhoofd is het ook verstandig eens naar de commerciële CMS pakketten te kijken.