CMS pakket info

U zult voor een eigen website webhosting nodig hebben en tevens een domeinnaam en een CMS pakket. Het eerste dat dient te worden geregeld is de webhosting. Er zijn verschillende prijsklassen waarbinnen webhosting aangeboden wordt. In het begin kunt u vaak al ver komen met het goedkoopste webhosting pakket. U kunt bij veel hosting providers uw webhosting pakket uitbreiden naar een beter pakket. Verder is het verstandig om een eigen domein te registreren. Een eigen domein is al helemaal belangrijk als het om een website voor uw bedrijf gaat. De kosten hiervan zullen niet meer dan 10 euro per jaar zijn.U kunt er vanuit gaan dat u enkele tientallen euro’s per jaar maximaal kwijt bent aan uw eigen website.

Staat het bouwen van een website bij u op de planning? Voor het bouwen van een site bestaan verschillende opties. Het is mogelijk om de nieuwe website op een bestaand platform zoals Wordpress.com te maken. U kunt verder gebruik van eigen webhosting maken om uw site op te bouwen. De tool die u dan installeert, wordt een content management systeem genoemd. Het is raadzaam om Een website laten maken met CMS systeem te raadplegen voor meer informatie over dergelijke systemen.

De bestanden van het content management systeem kunt u eenvoudig op de webruimte plaatsen. Het installatie script zal tijdens uw 1e bezoek aan de website worden gestart. Tijdens de installatie kunt u verschillende relevante instellingen invoeren. U hoeft niets van de techniek te weten voor de installatie van het CMS pakket. U hoeft alleen de stappen te volgen die uitgebreid staan beschreven op de website van de aanbieder. Ook is het mogelijk om ondersteuning bij de installatie te krijgen. U kunt automatische updates inschakelen waardoor u altijd de nieuwste versie van het CMS pakket heeft.

Doorgaans zult u vrij eenvoudig een thema kunnen gebruiken dat met het CMS pakket is meegeleverd. Dit betekent dat u geen webdesigner nodig heeft voor het maken van een thema. Spam wordt door de PHP formulieren op uw website herkend en geblokkeerd met het genoemde CMS pakket. Een bericht met spam wordt tegengehouden. Uiteraard streeft men ernaar om zoveel mogelijk berichten met spam te herkennen en te blokkeren.