CMS beheer informatie

Wat zijn de voordelen van CMS software? Dat kunt u hier lezen. Een CMS systeem zorgt ervoor dat u gemakkelijk wijzigingen aan uw website kunt aanbrengen. De afzonderlijke onderdelen van uw website hebben hun eigen beheerscherm in het beheergedeelte. Via deze beheerschermen zijn aanpassingen eenvoudig door te voeren.

Gedurende de installatie van het CMS pakket kunt u een beheerdersaccount aanmaken op uw nieuwe website. Een apart installatieprogramma neemt dit voor zijn rekening. U kunt met behulp van dit script eenvoudig de belangrijkste instellingen voor uw website doorgeven. Nadat de installatie is voltooid, kunt u inloggen en alles naar wens aanpassen.

U kunt op de pagina meer hierover vinden. Het in gebruik nemen van CMS software is raadzaam. Het aanpassen van bronbestanden is dan ook niet nodig. Beheertaken doet u dan via de beheeromgeving.

Binnen het beheergedeelte hebben de diverse onderdelen van uw website een eigen beheerscherm. Via het menu van de beheeromgeving navigeert u eenvoudig naar het juiste scherm. U kunt binnen een beheerscherm objecten aanmaken, bewerken en verwijderen. U kunt bijvoorbeeld een nieuwe pagina aan uw zakelijke website toevoegen. Het is alsof u een document bewerkt in een tekstverwerker.

Er is een kans dat u met meerdere mensen aan de website gaat werken. Bij de meeste CMS pakketten zal dat geen enkel probleem zijn. U kunt meerdere beheerdersaccounts aanmaken. Op deze wijze kan iedereen een eigen gebruikersaccount krijgen. Anderen hoeven de gegevens van uw beheerdersaccount dus niet te weten. Er kunnen meerdere thema’s bij het CMS systeem zitten. Ook kunt u soms een eigen HTML design inladen.