Bouw uw eigen marktplaats

Met een advertentie website kunt u eenvoudig aan de zogeheten topadvertentie verdienen. U stelt in de beheeromgeving vrij gemakkelijk in welke betaalde plaatsingsopties u biedt. Een PHP goed script voor advertentie website maken, daarnaar wordt op advertentie script verwezen. Er moet wel een database op uw webhosting aangemaakt kunnen worden. Ook met beheerrechten kunt u inloggen op de beheeromgeving. U kunt onder andere het aantal afbeeldingen instellen op de beschikbare schijfruimte. Het script ondersteunt diverse betaalproviders. Zo kunt u de betaalprovider kiezen die uw voorkeur heeft. Het globale kleurschema van uw website is met dit account bijvoorbeeld te veranderen.

Een nieuwe adverteerder registreert zich eenvoudig via uw website. Registratie verloopt via een formulier op uw advertentie website. Zodoende kan iedereen een adverteerdersaccount op uw marktplaats aanmaken. Dit gebruikersaccount kan worden gebruikt voor het beheren van de eigen advertenties. Wanneer er een advertentie is geplaatst, kunnen bezoekers reageren via een bij de advertentie getoond formulier. Per rubriek kunnen relevante metagegevens worden ingesteld. Verstand van de technische invulling is niet vereist. U hoeft alleen de gegevens in te vullen. Diverse betaalgateways worden ondersteund. De betaalprovider die uw voorkeur geniet kunt u dus eenvoudig instellen.

Het script waarover in het artikel wordt gesproken, is geschreven in PHP. Met beheerrechten logt u op dezelfde omgeving in als voor het beheer van de advertebtues. Tijdens de installatie maakt u een beheerdersaccount aan. De betaalproviders DigiWallet en Mollie zijn zeer eenvoudig te koppelen aan het script. U kunt zo kiezen voor de payment gateway die uw voorkeur geniet. De prijs voor het plaatsen van een advertentie kunt u bijvoorbeeld met uw beheeraccount instellen.